Neděle 14.7.2024

První den cesty na Olymp

                Ještěže ta první noc končí vždycky nedělí a budíček je posunutý, navíc žádná rozcvička, to je pohodička tyhle ty tábory…posilnění vánočkou s džemem, jsme cukry startovali naše mozky a s pomocí všemožných múz jsme se vrhli na dotváření svých táborových úborů, vymýšlení názvu oddílů a barvení vlajek. S větší či menší pomocí si všechny oddíly vytvořily krásné vlajky a je mi ctí představit vám oddíl modrých Šmoulíků, červených Red Gladiators, žluté Žluté bojovníky a zelené Válečníky.

                Odpoledne jsme se vydali do lesa za titánem Prométheem, který se bohužel nemohl dostavit nakonec sám, jelikož stále trčí na skále….jako správní hrdinové musíme vědět, kdo je  a není náš protivník, ke komu můžeme obracet naše prosby. Kdo je a kdo není řecký bůh. Aby nedošlo ke zranění a zapojilo se co nejvíce dětí, rozdělil se každý oddíl na půl, dostal kopí s houbou na označení a vyrazil poznávat řecké a římské bohy. Musím říct, že děti to zvládly skvěle, neoznačily ani jednoho římského boha, pravda zapomněli na Nyx nebo Morfeuse, ale jinak jde vidět, že se poctivě na téma připravovaly!

                I přes včerejší deštivý den se dalšímu z bohů Hefaistovi, božskému kováři z jehož dílny pochází nejeden božský artefakt (třeba Herkulův meč), podařil rozdělat oheň, naše šikovné instruktorky Anička a Andy zahrály na kytaru a to nejdůležitější, zahráli jsme si další etapku. Protože Hefaistos nestíhá svou práci, rozhodl se požádat o pomoc a podrobil naše děti zkoušce. Každý oddíl musel vymyslet účinnou zbraň proti Kerberovi a Chiméře. Poté je čekala krátká prezentace před bohy války Athénou a Áresem a samozřejmě Hefaistem samotným.  Nástupcem Hefaista se staly děti prvního oddílu. Táborák nám ale narušil Dionýsos, který tam vtrhl a odvedl si většinu dětí na finále fotbalového mistrovství…bez komentáře….co chtít od boha veselí, vína  a zábavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *